Алкализирај се!!!!

Имате пад на имунитетот, често настинувате, ладно ви е, изморени сте, немате доволно енергија за дневните обврски, ви мачат мали досадни инфекции.
Се ова е резултат на закиселен организам и ненормална пх вредност.
Затоа од понеделник повторно програмата: “Алкализирај се“.

Програмата трае 14 дена и е тематска.
Секој ден имаме продукт на денот, еден од петнаесетте продукти кои се наоѓаат највисоко на скалата на алкална храна, со кој се подготвуваат 3 оброка, доручек, ручек, вечера. Воедно секој ден добивате и литар зелено смуди и десерт.
Со оваа програма ќе ја нормализирате вашата пх вредност, а со тоа ќе ви се регулира варењето, ќе изгубите килограми, ќе ви се разубави кожата и најважно ќе се решите од веќе постоечки или ќе спречите било какви воспалителни процеси во организмот.

Еве како тоа изгледа
Доручек – гранола од лешници, портокали, тиква, ртена хељда и млеко од лешници
Ручек- протеинска салата од спанаќ и тиква со „месо„ од лешници и сос од портокали
Вечера- Крем супа од тиква и моркови
Десерт- мафин од лешници и тиква
Петтиот и најзначаен оброк е смудито кое го правиме од зелен листет зеленчук, избор на сезонски овошки и семиња.
Оброците се земаат попладне од 16 до 17 часот и се за следниот ден.
Се подигнуваат сите оброци одеднаш.
Програмата трае 14 дена и чини 14000 ден